Oblikovanje in izdelava strani

Oblikovanje internet strani

Proces izdelave spletne strani ne zajema zgolj enega človeka. V proces je vključenih kar nekaj strokovnjakov, od grafičnega oblikovalca, tekstopisca, mojstra za css in html, strokovnjaka za optimizacijo internetnih strani ter komercialista. Seveda na koncu še linux administratorja, ki vaše nove internetne strani pravilno namesti na spletne serverje. V primeru, da manjka le en od zgoraj naštetih členov v dolgi verigi ljudi, ki se ukvarjajo z novo spletno stranjo, je lahko končni rezultat vprašljiv.

Zaradi današnjega zelo hitrega tempa življenja je več kot pomembno, da bo obiskovalcu, ki vaše spletno stran obišče, nemudoma jasno, s čem se ukvarja vaše podjetje in kaj mu želite sporočiti. Pomembno je, da ga privlačna podoba in vsebina vaših internetnih strani prepričata v nadaljnje brskanje ostalih internetnih strani. Ravno tako morajo biti na vidnem mestu poudarjeni pomembni podatki in vsebine ter pri roki povezave za nadaljnje brskanje in preprosto vzpostavitev stika z vami. Že v sami podobi spletnih strani je torej zelo pomembno upoštevati enostavnost iskanja informacij in odpravo odvečnega klikanja, kar se bo obrestovalo z zadovoljstvom vaše nove stranke, ki se bo na zanimive spletne strani rada vračala.

Izdelava spletnih strani je naslednji korak, ki sledi vaši potrditvi nove grafične podobe spletnih strani. Ključen del celotnega postopka izdelave internetnih strani je prav gotovo postopek dejanskega kodiranja html kode internetne strani. Z upoštevanjem sodobnih standardov XHTML, CSS in W3C ter s pomočjo naših dolgoletnih izkušenj pri izdelavi internet strani, h kodiranju pristopimo celovito. Statične spletne strani se ne spreminjajo ob vsakem osveževanju spletnega brskalnika. Primerne so zlasti za predstavitev dejavnosti ali storitev, s slikami, teksti, ki se ne spreminjajo dnevno ali celo na vsako uro. Taka spletna stran je primerna za veliko večino podjetij. Tehnika, ki se uporablja je HTML v tesni povezavi s CSS-om. Za lepšo predstavitev izdelkov ali storitev se lahko uporabijo tudi manjše flash predstavitve, video ali menjavanje slik. Prednosti takšne izdelave internet strani so v nizki ceni, saj je le-ta nižja od dinamičnih internetnih strani. Potem v URL-ju, ki je statičen, čeprav dobri CMS sistemi za izdelavo spletnih strani, omogočajo tudi to. To je dobro predvsem z vidika indexiranja spletne strani s strani internet iskalnikov, saj je stran, ki je 'statična' lepo zlistana v iskalnikih, medtem ko je stran, ki vseskozi spreminja svoj URL, vsakič znova 'pade' ven iz iskalnikov. Posledično je tudi najdenost slabša. Kot že rečeno morajo imeti dobri CMS sistemi to že rešeno.

Izdelava internetnih strani z možnostjo urejanja spletnih vsebin je namenjena predvsem lastnikom spletnih strani, ki hočejo sami, v vsakem trenutku, opravljati spremembe na svojih spletnih straneh. Prav tako je sistem zelo primeren za spletna mesta, kjer se spremembe dogajajo zelo pogosto in se morajo te spremembe podatkov na spletu odražati hipoma. Kvalitetna optimizacija internetnih strani je ključna za znatno povečanje števila obiskovalcev vsakih internetnih strani. Zgolj skrbno izbrane ključne fraze vam bodo prinesle ciljne obiskovalce. Obiskovalci, ki so preusmerjeni na vašo stran z iskalnikov so zagotovo najkvalitetnejši obisk spletnih strani, kot dodana vrednost, pa je ta obisk tudi brezplačen. Že v samem postopku Izdelava mobilne spletne strani upoštevamo razporeditev ključnih besednih zvez, ki so značilne vaše področje delovanja. Pri zaključku postopka oblikovanja pa v sodelovanju z naročnikom in z uporabo naših specifičnih ter našega strokovnega znanja, opravimo še podrobno optimizacijo internetnih strani za skrbno izbrane ključne fraze. Eden izmed prvih korakov načrtovanja celotnega projekta je izbira vašega internetnega naslova oziroma spletne domene. Ob sklenitvi dogovora o projektu izdelave spletnih strani vam za začetek svetujemo kako pravilno izbrati internetno domeno. Z vašim tesnim sodelovanjem ter ob upoštevanju imena vašega podjetja, področja dejavnosti s katero se vaše podjetje ukvarja, skupaj skrbno določimo najprimernejši internetni naslov.

Postopek izdelovanja spletnih strani

Končna faza celotnega projekta izdelave, postavitve in optimizacije spletnih strani, je prijava spletnih strani v spletne iskalnike in imenike. Kvalitetna prijava izdelanih strani je že všteta v strošek izdelave internetnih strani. Po končanem procesu oblikovanja internetnih strani in po potrditvi naročnika, da je z izvedbo projekta popolnoma zadovoljen, te spletne strani strokovno dodamo v vse pomembnejše domače in svetovne spletne direktorije. Spletno oglaševanje oziroma spletni marketing je dokazano najboljši način promocije dejavnosti, izdelkov, podjetja ali storitev. Eden izmed glavnih razlogov je predvsem ta, da je spletno oglaševanje cenovno zelo ugodno, predvsem če ga primerjamo z ostalimi načini oglaševanja, kot so tisk, radio ali televizija. Stroški internetnega oglaševanja so odvisni od več parametrov, daleč najpomembnejša pa sta dva. Prvi parameter je razmerje med številom prikazov vašega spletnega oglasa in številom klikov na ta oglas (CTR). Drugi parameter pa je število tistih spletnih obiskovalcev, ki so kliknili na vaš spletni oglas in nato naredili željeno akcijo (nakup, vpis podatkov, ...). Rezultati spletnega marketinga so enostavno merljivi, kar vam omogoča hiter vpogled v smotrnost trenutnega oglaševanja, hkrati pa vam omogoča tudi hitro prilagoditev nastavitev, ki takoj dajo še večjo učinkovitost spletnega oglaševanja. Dobra izdelava spletne strani je ključna za občutno povečanje števila obiskovalcev vsakih internet strani. Le pravilno najdene ključne fraze vam prinesejo ciljne obiskovalce. Obiskovalci, ki so usmerjeni na vašo spletno stran z iskalnika so zanesljivo najbolj dobičkonosen obisk internet strani, poleg tega, pa je ta obisk spletne strani tudi popolnoma brezplačen. Predloga originalne grafične podobe strani, ki vam jo pošljemo v predogled, vsebuje celotno postavitev spletne strani, in sicer glavo strani, dizajn logotipa, testno besedilo, fotografije, menije in nogo. Podoba nakazuje tudi celoten izgled naslovne strani in ostalih podstrani. Po vaši potrditvi predloge nove podobe internet strani na osnovi vaših morebitnih pripomb izvedemo še dogovorjene popravke. Na koncu, ko to predlogo nove grafične podobe dokončno potrdite, pričnemo z izdelavo vaših strani.

<< Domov