Dobra cena

Fine gume in pnevmatike

Zakaj kupiti kakovostne zimske gume ali letne pnevmatike?

Vaš avto optimalno deluje takrat, kadar ima kvalitetne zimske oziroma letne pnevmatike. Uporaba zimskih pnevmatik je v Sloveniji po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, za boljšo varnost v prometu pa je letne pnevmatike smiselno zamenjati takoj, ko temperature padejo pod 7 °C. Zimske pnevmatike poskrbijo za večjo varnost v prometu in bolj zanesljivo obnašanje avtomobila na cesti. Zimske razmere namreč močno spremenijo pogoje na cestah, zato je zimske gume najbolje namestiti na vsa štiri kolesa. Kot ustrezna zimska oprema štejejo tudi letne gume in verige za sneg, ki morajo biti v primeru snežnih razmer ustrezno nameščene na kolesih. Kljub vsemu vam bodo popolnoma varno pospeševanje, zaviranje in kontroliranje avta na cesti zagotovile kakovostne zimske pnevmatike, ki so dizajnirane tako, da zagotavljajo dober prijem na cesti ne glede na stanje.

V skladu z Odredbo o omejitvi prometa na cestah v Republiki Sloveniji je na cestah v Sloveniji, razen na avtocesti in hitri cesti, na katerih so zimske razmere, prepovedana vožnja za tovornjake s priklopnimi vozili, za vozila, ki prevažajo nevarno blago, in za izredne prevoze. Upravljavec avtocest in hitrih cest lahko na teh cestah zaradi zimskih razmer za prej navedena vozila časovno in prostorsko omeji promet. O prepovedi prometa mora obvestiti javnost in postaviti prometno signalizacijo za izločanje, kjer je to mogoče. Za učinkovito, racionalno in varno omejitev prometa v zimskih razmerah na avtocestah in hitrih cestah upravljavec teh cest uskladi ukrepe s policijo.

Avto gume naj bi bile ustrezno nameščene. Najbolje je, da jih namesti izkušen serviser ali mehanik, saj si le tako lahko zagotovite varnost. Potrebno je poskrbeti tudi za menjavo pnevmatik pred zakonsko določenim datumom, saj so kazni kar visoke. Tudi z vidika varnosti ni priporočljivo v zimskih razmerah voziti letne gume. Uporaba zimskih gume je pri nas po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, strokovnjaki pa priporočajo menjavo letnih pnevmatik z zimskimi že konec oktobra ali v začetku novembra, ko temperature padejo pod 7°C. Zimske pnevmatike zagotavljajo največjo varnost, če jih ustrezno namestimo na vsa štiri kolesa, kar predpisuje tudi zakon o varnosti cestnega prometa. Za obvezno zimsko opremo štejejo tudi letne pnevmatike na vseh 4 kolesih in ustrezne verige za sneg, ki morajo biti v zimskih razmerah pravilno nameščene na pogonskih kolesih. Pri vozilih s štirikolesnim pogonom pa morajo biti snežne verige nameščene na kolesih zadnje osi. Le zimske pnevmatike na vseh kolesih omogočajo uspešno speljevanje in pospeševanje, učinkovito in varno zaviranje, nespremenjeno smer pri zaviranju in varno vožnjo skozi ovinke. Zaradi posebne snovi pa bodo zimske gume tudi pri temperaturi pod 7 stopinj C dovolj mehke, da bodo zagotovile ustrezni oprijem tudi na suhi in nezasneženi cesti.

Menjava zimskih in letnih pnevmatik po najnižjih cenah

Menjavanje zimskih ali letnih pnevmatik je nujno potrebna, saj tako vaš avto pravilno pripravite na sneg in poskrbite za vašo in tujo varnost. Rabljene gume lahko prodate ali kupite in tako znižate stroške menjave gum. Tudi najboljše znamke pnevmatik lahko dobite po ugodnih cenah, in sicer v spletni trgovini za največjo ponudbo zimskih in letnih pnevmatik. Menjava pnevmatik je potrebna 2X na leto in najbolje si je pravočasno zagotoviti svoje mesto na servisu in pnevmatike zamenjati v ustreznem času. Tako boste podaljšali življenjsko dobo vaših pnevmatik, prav tako pa si boste zagotovili varnost v prometu. Avtomobilske gume mora obvezno menjati primerno usposobljen vulkanizer ali mehanik, saj morajo biti nameščene popolnoma pravilno ter tudi primerno centrirane. Prav tako bo vulkanizer znal oceniti stanje vaših obstoječih pnevmatik in vam svetoval najboljšo menjavo.

• Ker boste zagotovili najboljše delovanje avta, • ker boste na cestah varni ne glede na vreme, • ker kakovost jamčijo priznane blagovne znamke, • ker boste varni pred zakonom, • ker kakovostne zimske ali letne pnevmatike zagotavljajo maksimalno udobje vožnje.

Z hitrim nakupom zimskih pnevmatik ali letnih gum si boste zagotovili ugodne cene in najkakovostnejše blagovne znamke gum z dolgoletno garancijo. Zaradi nove tehnologije proizvodnje so pnevmatike postale bistveno bolj vzdržljive, kvalitetne in prožne. Vsekakor pa se material z leti izrabi, zato je gume potrebno zamenjati vsakih nekaj let. Letne in zimske pnevmatike se med sabo razlikujejo po globini profila in drugih karakteristikah, saj so namenjene uporabi v različnih vremenskih pogojih. Obstajajo letne in zimske gume za osebna vozila, motorna vozila, terence, kombi vozila, traktorje, kamione, bagre ... Varnost je v prometu najpomembnejša, zato bodite pozorni, da se pri nakupu gum odločite za kakovostne pnevmatike in jih menjate dvakrat letno, da boste na cesti dobro pripravljeni v vseh letnih časih.

<< Domov